Mindfulness training bij Centro Mio

Gegeven door Brigitta Derksen.

Mindfulness training bij Centro Mio

MINDFULNESS TRAINING

Mindfulness (opmerkzaamheid of aandachtigheid) is een wetenschappelijk onderbouwde en veelbelovende stroming binnen de psychotherapie, en wordt gegeven in de vorm van trainingen. Mindfulness helpt je in het hier en nu te zijn en te zien wat er werkelijk is en wat je denkt of wenst dat er is. Op deze manier word je bewuster van jezelf en van de manier waarop je in het leven staat. Zonder oordeel. Mindfulness is hierbij niet alleen een formele techniek waarbij je leert mediteren, maar waarbij je als het ware een nieuwe levenshouding aanneemt.

In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of de toekomst. Veel dingen doen we op de automatische piloot, onbewust. Er zijn zoveel dingen die onze inzet en aandacht vragen. Meestal zijn we bezig met wat zich in de toekomst zal voordoen of wat zich in het verleden voordeed, met fantasieën, gedachten of piekeren en oordelen. Zo kunnen we zomaar een groot deel van de dag ‘missen’. Dit patroon is te doorbreken met mindfulness.

Gedurende het hele programma ga je bewust en systematisch werken met de uitdagingen die het dagelijks leven met zich meebrengt. De trainer Brigitta Derksen creëert een veilige en ondersteunende omgeving om mindfulness te integreren in je leven.

Wat is het Mindfulness programma?

Deze online mindfulness training is gericht op degenen die zijn geïnteresseerd in het deelnemen van het MBSR 8-Week programma met anderen, maar de voorkeur geven aan een online training. Omdat ze bijvoorbeeld niet in staat kunnen of willen zijn om fysiek aanwezig te zijn bij de training op locatie in Laren. De gehele cursus wordt live gegeven door middel van videoconferencing via een online platform. In plaats van een persoonlijke ontmoeting, komen we wekelijks online bij elkaar. Een computer en een snelle internetverbinding zijn vereist. Mobiele apparaten zoals telefoons en tablets worden niet aanbevolen. Het is wenselijk als je een koptelefoon of oortjes gebruikt.

De online Mindfulness training bestaat uit:

Gedurende het hele programma ga je bewust en systematisch werken met de uitdagingen die het dagelijks leven met zich meebrengt. De trainer Brigitta Derksen creëert een veilige en ondersteunende omgeving om mindfulness te integreren in je leven.

Dit is een groepstraining. Deelname aan een groep biedt veel herkenning en erkenning. Er wordt gewerkt met kleine groepen. Naast de groepstrainingen is het ook mogelijk om individueel aan de slag te gaan.

In deze training wordt gewerkt aan vijf componenten:

- Intake (vereist voor inschrijving)

- Acht wekelijkse lessen, 2 1/2 uur elk week

- Een hele dag les op een zaterdag of zondag, tussen de lessen 5 en 7

- Begeleide instructie in de mindfulness oefeningen;

- Bewegen met aandacht en mindful yoga;

- Groepsdialoog gericht op het vergroten van het mindful bewustzijn in het dagelijks leven;

- Praktische instructie bij formele en informele mindfulness oefeningen

- Mogelijkheid om online vragen te stellen aan de trainer

- Online bronmateriaal, psycho-educatie en videomateriaal

- Dagelijkse thuis oefenopdrachten voor 45-60 minuten per dag

Je moet bereid zijn om je sterk te engageren om alle lessen bij te wonen en acht weken lang dagelijkse huisopdrachten te oefenen

Als je niet in staat bent om je de geplande lessen bij te wonen, raad ik je aan om voor een andere MBSR-training te kiezen die beter in je agenda past.

Om te beginnen:

- Kijk naar het lesrooster om de dag en tijd te bepalen die voor jou werken.

- Bekijk de lessen voor de 8-weekse cursus.

- Bekijk de technologievereisten, om er zeker van te zijn dat je de benodigde apparatuur voor videoconferencing hebt (of kan krijgen).

- Vul het aanmeldingsformulier in

Intake (Online)

De eerste stap voor het Stress Reductie Programma is een intake sessie – voordat de training begint. Deze intake is een oriëntatiesessie en is verplicht voor alle deelnemers voordat het programma begint.

Tijdens deze intake heb je de mogelijkheid om:

- Uit te vinden wat de Mindfulness training inhoudt en om inzicht te krijgen in het 8-weekse Stress Reductie Programma.

- Vragen te stellen en te onderzoeken of het voor jou geschikt is.

- Je maakt kennis met de trainer Brigitta Derksen.

- Ervaring, mindfulnessmethoden- en benaderingen uit de eerste hand te ontvangen die je tijdens het programma gaat leren.

- Je deelname te bevestigen voor de training en je in te schrijven voor de training die in jouw agenda past.

Nb. Het is een praktische training waarbij je mindfulness integreert in je leven, dit is geen therapiegroep.

Wat levert Mindfulness op?

- Je ervaart minder stress;

- Je kunt makkelijker ontspannen;

- Je kunt beter concentreren;

- Je leeft meer in het hier en nu;

- Je geniet meer;

- Je hebt meer rust in het denken;

- Je leert beter om te gaan met de coronacrisis

Meer informatie kunt u vinden via de volgende link.

Geplaatst op maandag 1 maart 2021.

Over Centro Mio

Dit bericht is geschreven door Centro Mio. Het bedrijf valt onder coaching uit Hilversum. Trefwoorden van Centro Mio uit Laren : IEMT, HSP, hoogsensitiviteit, ik-grensbewustzijn, mindfulness, coaching, individuele begeleiding, coach, counselor, compassie, vaardigheidstraining, online trainingen, groepstraining, trauma, ontspannen .

Lees meer over Centro Mio.