De digitale erfenis

Tegenwoordig hebben nalatenschappen in toenemende mate vaak ook een digitaal component. Accounts van webwinkels, sociale media, en cryptomunten zijn niet meer weg te denken uit ons leven en daarmee ook niet uit hetgeen we nalaten. Hoe moeten we eigenlijk omgaan met dergelijke ontastbare, digitale zaken? Wie heeft er toegang tot de accounts na uw overlijden? Hoe regelt u dit goed?

De digitale erfenis

Een nalatenschap heeft tegenwoordig vaak een digitale component. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke, financiële en zakelijke digitale bezittingen, maar ook aan sociale media accounts en profielen. Persoonlijke digitale bezittingen zijn foto’s, video’s of WhatsApp-berichten. Bij financiële digitale bezittingen kun je denken aan tegoeden op webwinkels, betaalservices of cryptovaluta zoals Bitcoins. En zakelijke digitale bezittingen zijn bijvoorbeeld documentatie of administratie in een cloudopslagdienst als iCloud of Dropbox. Sociale media profielen spreken voor zich, maar ook accounts bij allerlei webwinkels en online services moeten niet worden vergeten. Het is belangrijk om in kaart te brengen (het liefst vóór overlijden) welke digitale bezittingen iemand heeft. Dit is namelijk niet altijd even eenvoudig om na het overlijden van een persoon nog vast te stellen.

Meer weten? Op zoek naar een professionele executeur? Of hulp nodig bij de afhandeling van een erfenis, ook van de digitale erfenis?

Onze kennismaking begint met een gesprek (ook aan de keukentafel) en kost hooguit een kopje koffie/thee en een uurtje van elkaars tijd. Ik ben bereikbaar via 06-23440514 of chstassen@gmail.com Graag tot horens/ziens!

Geplaatst op zondag 26 september 2021.

Over Carina Stassen Beheer BV

Dit bericht is geschreven door Carina Stassen Beheer BV. Het bedrijf valt onder juridisch adviseur uit Hilversum. Trefwoorden van Carina Stassen Beheer BV uit Hilversum : hulp rondom erven, hulp rondom schenken, advisering op juridisch gebied, afhandelen van nalatenschappen, regelen financiële zaken, persoonlijke hulp, adviesbureau, toezicht nalatenschappen.

Lees meer over Carina Stassen Beheer BV.