AFSCHEID nemen voor jouw welzijn

Echt AFSCHEID nemen is belangrijk.

AFSCHEID  nemen voor jouw welzijn

Door afscheid te nemen, kun je dingen afsluiten en komt er weer alle ruimte voor positieve herinneringen en gevoelens.

Herken jij dat? Zit jij zelf met niet - afgesloten zaken?

Op de link hier onder, vind je mijn BLOG over AFSCHEID nemen http://margotdehoest.nl/wp/2018/02/27/het-belang-van-afscheid/ … En toen overleed de jongste broer van mijn ex-man. Ik was daar zo verdrietig over. Hoe kon dat? Ik ben al jaren gescheiden. En ook het contact met mijn jongste zwager was allang voorbij. Hij had mij rond de scheiding gesteund en nog een aantal jaren erna belden we elkaar en zagen we elkaar zo nu en dan. Maar dat is alweer zo’n dikke 15 jaar geleden.

Door mijn beide zoons werd ik op de hoogte gebracht over zijn ziekte, dat hij kanker had. Eerst leek er geen behandeling mogelijk, later heeft hij toch wel een chemo gehad. De vooruitzichten leken daarna positief. En nu was het ineens voorbij.

Wat betekende mijn verdriet? Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nooit echt “afscheid” had genomen van mijn schoonfamilie. … Ik besef nu, hoe belangrijk het is echt op alle lagen afscheid te nemen. Kennelijk is de tijd daar nu rijp voor.

Ook voor mijn zoons, vind ik dat belangrijk. Lang heb ik me schuldig gevoeld, dat ik hen zoveel verdriet heb aangedaan door te scheiden. Zij hadden daar niet om gevraagd. Mijn zoons horen bij mij én bij de schoonfamilie. Zij dragen de genen van beide kanten. Die schoonfamilie zit ook nog voor een deel in mij, na een relatie van ongeveer 20 jaar, waarvan 16 jaar huwelijk. Daar heb ik toen ook mooie en plezierige dingen mee gemaakt. Door afscheid te nemen van je nare herinneringen, komt er weer ruimte voor positieve dingen.

Rouwen, afsluiten, loslaten, dat is afscheid nemen. Als jij wilt kijken naar niet verwerkt verdriet? Of ken je iemand die daar mee “worstelt” ? Dat kan zijn na echtscheiding, vechtscheiding, maar ook na overlijden, of verlies op een andere manier.

Als jij als ouder lekker in je vel zit, straalt dat af op je kinderen en je hele omgeving. Neem dan contact op via www.margotdehoest.nl, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan doen.

Geplaatst op donderdag 8 maart 2018.

Over Praktijk Zonnewende

Dit bericht is geschreven door Praktijk Zonnewende. Het bedrijf valt onder coaching uit Hilversum. Trefwoorden van Praktijk Zonnewende uit Hilversum : Journey methode, Luisterkind methode, personal coaching, opvoedingsadvies, opvoedingsproblemen, opvoedingsvragen, communicatie ouder kind, Helende reis-methode, vergeving, Luisterkind, zelfontwikkeling, (v)echtscheiding, rouwverwerking. .

Lees meer over Praktijk Zonnewende.